visie


Onze labels!

Pure

Producten geproduceerd op een milieuvriendelijke manier, waardoor zowel het milieu als onze huid beschermd worden.

Producten gemaakt op basis van organische of biologische grondstoffen, zoals bijvoorbeeld katoen. Deze grondstoffen worden gekweekt zonder chemische bestrijdingsmiddelen of pesticiden en er wordt geen gebruik gemaakt van genetische modificatie.

Gedurende het gehele productieproces worden geen (zo weinig mogelijk) bleekmiddelen of kleurstoffen gebruikt die zware metalen bevatten. Natuurlijke kleurstoffen, verkregen uit planten, of zogenaamde ‘low impact ‘ kleurstoffen zijn een milieuvriendelijke(re) oplossing. Het product zelf bevat en produceert aldus een zo laag mogelijk toxisch gehalte, hetgeen onze huid en het milieu ten goede komt.

Producten die niet getest worden op dieren. Hetgeen de gezondheid en veiligheid van elk dier waarborgt. 

Handmade

Deze producten worden met de hand gemaakt door getalenteerde vakmensen waardoor unieke producten gecreëerd worden. Deze vakkennis wordt soms van generatie op generatie overgeleverd en alzo worden deze ambachten in stand gehouden. ‘Handmade’ producten vereisen vaak minder energie dan in de massa geproduceerde items en hebben vaak een langere levensduur. ‘Slow design’ in een wereld van massaproductie.

Fair-Trade

Onder fair-trade verstaat oh my goodies een eerlijke handel met Zuid-Amerika, Afrika en Azië. De lokale arbeiders krijgen een correcte verloning en kunnen werken onder goede arbeidsomstandigheden (geen kinderarbeid, gelijke rechten,...). Door deze eerlijke handel wordt er werkgelegenheid gecreeëerd, kunnen de arbeiders leven van hun werk en investeren in hun eigen toekomst en in de toekomst van hun kinderen.

Recycled

Deze producten worden gemaakt van gerecycleerde producten. Bestaande materialen (geheel of gedeeltelijk) worden herwerkt of herbruikt en krijgen alzo een tweede leven. Op deze manier wordt er natuurlijk ook minder afval geproduceerd.

100% Europees

Deze producten worden volledig ontworpen en gemaakt in Europa. Deze producten worden geproduceerd op een ethische wijze (correcte arbeidsomstandigheden, geen kinderarbeid, ...), steunen alzo de lokale economie en zorgen voor werkgelegenheid. De 'korte' leverafstanden zorgen eveneens voor minder CO2 uitstoot.

100% Belgisch

Producten volledig ontworpen en gemaakt in België. Talenten van eigen bodem steunen de lokale economie en zorgen voor werkgelegenheid. De producten worden op een verantwoorde manier geproduceerd, vrij van kinderarbeid, met respect voor de rechten van de arbeider,... Door het kopen van een puur Belgisch product worden onze Belgische designers gesteund en kunnen ze ons blijven verrassen met hun ontwerpen.

Labeled

Het product werd door een erkende, onafhankelijke controleorganisatie onderworpen aan een reeks criteria die strenger zijn dan de geldende wetgeving. Het product heeft alzo één van volgende labels verkregen:

  • GOTS (Global Organic Textile Standard) is hoogste label voor biologische textielproducten. Het label garandeert dat het textiel absoluut geen schadelijke restanten bevat en dat er gedurende het hele proces geen giftige producten gebruikt werden. De textielfabrieken moeten onder andere verstandig omspringen met water en energie en de arbeidersrechten respecteren. Deze textielproducten zijn ook ideaal voor kinderen en volwassen met een gevoelige huid.
  • OEKO-TEX is een productlabel dat weergeeft dat het textielproduct doorheen alle fasen van het productieproces geen schadelijke bestanddelen bevat die een gevaar kunnen zijn voor onze gezondheid.
  • FCS (Forest Stewardship Council) is een label dat wordt toegekend aan hout- of papierproducten en verzekert dat het product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen (geen ontbossing en geen bedreiging van de diersoorten) en /of bijdraagt aan het verantwoorde beheer van onze bossen (vb door recyclage). Er bestaan drie verschillende types in functie van de samenstelling van het product: FCS 100%, FSC mix en FSC recycled.
  • PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certifcation) is een label dat uiteindelijk hetzelfde doel heeft als het FSC-label, de manier waarop ze hun doel bereiken verschilt echter. Ze streven eveneens naar een duurzaam bosbeheer. Door deze certificering kan worden aangetoond dat het hout en de houtproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos, dat voldoet aan de eigen van PEFC.
  • ORGANIC / UK Soil Association Certification is het grootste biologisch certificatie orgaan in de UK, verantwoordelijk voor het certificeren van meer dan 70% van alle organische producten in het land. Ze certificeren organisch voedsel en landbouw, organisch textiel en organische schoonheidsproducten. Hun logo garandeert de klanten dat hun aangekochte producten tegemoet komen aan de hoogste eisen van duurzaamheid en kwaliteit. Elk product verkocht als ‘organisch’ moet voldoen aan strikte eisen opgesteld door UK, Europese en internationale niveaus. De criteria van de Soil Association voldoen aan de minimum eisen van de UK en zijn zelfs nog strenger. Zo hebben ze onder andere meer criteria ontwikkeld voor textiel, schoonheidsproducten en visvangst. Alle producten met dit label zijn milieuvriendelijk en biologisch en niet schadelijk voor onze gezondheid.