Retourneren


Hoe kan je een artikel retourneren

Is jouw bestelling beschadigd of ben je ontevreden? Geen probleem, gedurende 30 dagen (na ontvangst) heb je het recht om jouw bestelling te retourneren.

Indien één van de artikelen beschadigd is, neemt Oh My Goodies de retourkosten op zich. In alle andere gevallen valt de retourkost ten laste van de koper. Controleer daarom steeds dadelijk bij ontvangst jouw bestelling. 

Wat moet je doen met beschadigde artikelen?

  1. Gelieve een e-mail met jouw naam, bestellingsnummer en enkele foto's van het beschadigde product te sturen naar info@ohmygoodies.eu om een retourlabel aan te vragen. Indien het gaat om beschadigde artikelen, sturen wij jouw zo snel mogelijk een retourlabel per mail op. 

  2. Het artikel dient binnen een termijn van 30 dagen in de originele verpakking te worden terugbezorgd, in ongebruikte toestand.

  3. Zodra wij het pakket in hierboven beschreven staat hebben ontvangen zal de terugbetaling van jouw artikel binnen de 14 werkdagen worden uitgevoerd.

Indien het artikel niet voldoet aan je verwachtingen, gelieve ons dan een e-mail naar info@ohmygoodies.eu te sturen zodat we jou individueel kunnen verder helpen.

Stuur je producten nooit op naar de fabrikant!

Gebruikte producten (aangestoken kaarsen, beschreven kaartjes, posters met kleefband, etc) zullen nooit vergoed worden!

Binnen welke termijn dien je jouw artikel te retourneren

De retourtermijn is 30 dagen na ontvangst van jouw bestelling.

Hoe ontvang jij het bedrag van jouw retourverzending

Zodra jouw bestelling terug bij ons is, ontvang jij het bedrag van jouw aankoop terug op jouw rekening.

Wanneer ontvang je het bedrag van jouw retourzending

Artikelen die ons worden terugbezorgd onder de voorwaarden zoals hierboven beschreven, worden binnen een termijn van 14 werkdagen door ons terugbetaald. De kosten voor retour en ruilen zijn voor eigen rekening (tenzij het gaat om beschadigde artikelen).

Wat moet je doen als het teruggestorte bedrag niet correct is

Indien het teruggestorte bedrag niet correct blijkt te zijn, gelieve dan zo snel mogelijk contact om te nemen met onze afdeling klantenservice via info@ohmygoodies.eu. Wij zoeken dan zo snel mogelijk naar een oplossing.

Oh my goodies behoudt zich het recht voor om retourzendingen die buiten de gestelde termijn zijn aangemeld of verstuurd, of artikels die niet in dezelfde staat verkeren als waarin ze zijn verstuurd, te weigeren.