Reizen | Op zoek naar wat zon!

Wij zochten en vonden (hoera!) de zon in het heerlijke Frankrijk! Gezien mijn lichte fobie voor het vliegtuig, reizen wij met de auto (waarvoor dank aan mijn vriend). Frankrijk of Italië, voor mij genoeg moois om te zien. Al blijft zo'n idyllische strandvakantie op een zonnig eiland aanlokkelijk :).

Dit jaar ging de vakantie naar Zuid-Frankrijk, meer bepaald naar Auriol, een dorp ten oosten van Marseille, samen met mijn ouders en zus. Gezien de lange rit - met twee peuters - besloten we om in twee keer te rijden met overnachting in Beaune. Mits enkele kleine strubbelingen viel de rit best mee en kwamen we min of meer uitgerust aan in het zonovergoten zuiden. Een korte maar steile bergrit - op zijn minst avontuurlijk - leidde ons naar onze mooie vakantiewoning. Een ruim vakantiehuis (tot 10 personen) met een heerlijk verkoelend zwembad - waarbij ook een ondiep deel voor kindjes - en een schitterend uitzicht op de bergen. En enorm rustig! Je hoort er werkelijk niets, buiten het geluid van de krekels. Wie op zoek is naar rust, is hier dus zeker aan het juiste adres. 

De uitstapjes zijn - gezien het warme weer en twee niet zo enthousiaste peuters - beperkt gebleven met twee bezoeken aan Cassis. De tweeling deed immers niets liever dan plonsen en spelen in het zwembad. Het centrum van Cassis is een mooi stadje, gelegen aan een kleine haven, met leuke winkeltjes en charmante straatjes om in rond te dwalen. De veelkleurige gevels van de huizen en luiken zorgen voor een ontspannen en zomerse sfeer. Al kan het hier wel behoorlijk druk worden, met veel toeristen die hier met een bootje vertrekken om de Calanques te ontdekken.

De Calanques zijn inhammen en steile krijtrotsen die zich uitstrekken van Cassis tot Marseille. Een prachtig natuurgebied met baaien met azuurblauw water en hoge witte kliffen die een spectaculair uitzicht geven op de Middellandse zee. Deze baaien kan je ook te voet ontdekken, al moet je voor de ene wel iets verder wandelen dan de andere. Wij zochten de rust op in calanque Port-Miou. Een baai met aan het begin een kleine haven met plezierboten, het dichtst gelegen bij Cassis. Af en toe waanden we ons alleen op een eiland. Hemels. 

Foto's: Oh My Goodies