Inspiratie | Vloeren voor jouw terras

De zomer loopt bijna op zijn einde en toch ben ik al aan het dromen over volgende zomer. Hopelijk krijgen we dan wat meer zonnige dagen en heel wat minder regen. 

En misschien hoop ik toch ook wel dat we dan ons terras kunnen afwerken. Momenteel ligt er nog steeds de ruwe betonvloer die 6 jaar geleden - klinkt dit even lang nu ik het hier schrijf - gestort werd. Best bruikbaar als terrasvloer, maar echt mooi is iets anders. In de komende maanden hoop ik dus eindelijk te kunnen beslissen welke vloer er mag komen. Graag een materiaal aangenaam om met de blote voeten op te wandelen, dat niet té glad kan worden - twee kleine kinderen die maar al te graag met water spelen - en misschien ook wel een beetje lief voor mijn portemonnee - dit wordt misschien nog de moeilijkste. Mijn eerste idee was een houten terrasvloer, zodat binnen en buiten hetzelfde zijn. Maar ondertussen zijn ook natuursteen, cementtegels, een gepolierde betonvloer - niet te glad als deze nat wordt? - bamboe en flagstones mijn gedacht al gepasseerd. En de laatste tijd heb ik het vooral voor smalle langwerpige terracotta klinkers of - groene! - tegels. Heb jij misschien een tip of advies? Ik denk alvast nog wat verder na.