Ontdek | Hoe MÁDARA 'bio' aantrekkelijk maakt

Ik was al een tijdje op zoek naar een leuk merk van verzorgingsproducten, met zowel een aanbod voor volwassen als kinderen én vooral zonder schadelijke stoffen. De filosofie en de prachtige presentatie van MÁDARA cosmetics hadden mijn interesse al snel gewekt. Hoog tijd dus voor een kennismaking.

De wondere wereld van MÁDARA

In 2006 deelden 4 vrouwen éénzelfde passie: veilige en effectieve cosmetica. Ze maakten hun droom waar door de oprichting van MÁDARA, een natuurlijk verzorgingsmerk, ontworpen en geproduceerd in Letland. Letland is een bijzonder bosrijk land, met veel rivieren, meren en nog ongerepte natuur. Geen wonder dan ook dat hun producten veel ingrediënten bevatten van planten die daar al eeuwenlang groeien. Door de enorm koude wintermaanden van het Noordelijke klimaat hebben deze planten zich aangepast om al hun energie te concentreren tijdens de korte bloeiperiode waardoor ze bij oogst een unieke hoeveelheid aan actieve bestanddelen bevatten. Kleurrijke bloemen, diepe wortels, kleine zaden, bittere bessen, zoete vruchten en zelfs groenten... Alle formules zijn gebaseerd op deze unieke en krachtige plantenextracten afkomstig van de Scandinavische en Baltische regio.

Ecocert gekeurd

Alle producten van MÁDARA zijn bovendien Ecocert gekeurd volgens hun internationale Natural and Organic Cosmetic standaarden. Hierdoor ben je zeker dat ze vrij zijn van synthetische parfums, synthetische bewaarmiddelen zoals parabenen, phenoxyethanol, minerale oliën, propyleenglycol, tetrasodium EDTA en andere onnodige synthetische ingrediënten.
De producten worden bovendien niet getest op dieren en velen zijn ook geschikt voor vegans. Er wordt daarnaast ook gewerkt met gecertificeerde biologische ingrediënten. Klinkt goed, niet?

Collectie

Het aanbod van MÁDARA bestaat uit een uitgebreide lijn voor volwassen en ook een kleine collectie voor kinderen. Gaande van gezichts-, lichaams- en haarverzorging tot specifiek geformuleerde producten voor de rijpere of uitgedroogde huid. Eén van de nieuwe lijnen is bijvoorbeeld de SOS lijn, voor de extreem droge huid. Zelf heb ik al een aantal producten kunnen uittesten, maar hier schrijf ik later meer over. In ons aanbod kan je momenteel een kleine selectie vinden.

MÁDARA bewijst dat ‘bio’ absoluut niet saai hoeft te zijn. Zij streven naar producten van de hoogste kwaliteit, die effectief zijn en er ook nog mooi uitzien. Ik ben alvast helemaal fan!

Foto's: MÁDARA