Binnenkijken | Een 200 jaar oude stal op Ibiza wordt een modern vakantiehuisje

Onze vakantie ligt helaas al een tijdje achter ons, maar gelukkig zijn er nog prachtige interieurs die je even op vakantie doen wanen. Zoals dit vakantiehuisje, gelegen op een berg op in het ruige Noorden van Ibiza.

Toen Jurjen van Hulzen - een jonge architect - met zijn familie verhuisde naar het witte eiland, toverde hij de 200 jaar oude stal - grenzend aan hun woonhuis - om tot dit heerlijk gastenverblijf. Originele elementen werden gerespecteerd en enkel eenvoudige materialen werden gebruikt. Het resultaat is een rustgevend interieur, waar oud en nieuw, rustiek en strak harmonieus worden gecombineerd. 

Mooie 'Sabina-balken' en stenen muren in de keuken en badkamer zijn gelukkig behouden gebleven zodat het authentieke karakter nog steeds aanwezig is. Hardhouten kozijnen, beton en witte stenen muren - traditioneel gebruikt in Ibiza - werden gekozen voor de rest van het interieur. De prachtige zwarte stalen keuken met marmeren blad van Eginstill vormt een mooi geheel met de oude stenen.

Wat oorspronkelijk een simpele verbouwing moest worden - met andere ramen en deuren en een likje verf - werd algauw een veel groter project door de slechte staat waarin het gebouw verkeerde. Om het huis leefbaar te maken moest er ook water, elektriciteit en riolering aangelegd worden. Zonnepanelen werden geplaatst voor de elektriciteit, vloerverwarming en het warm water (afkomstig uit een eigen bron), waardoor het huisje self-sustainable is. 

Jurjen werkte voor de eclectische inrichting samen met een aantal Amsterdamse merken en partners, waar hij al vaker mee samenwerkte. Zo staan er Coco-mat bedden, gemaakt van 100% natuurlijk materiaal en hangt er kunst van de galerie Vroom & Varossieau. De stoffering is van Etoffe Unique en verder zijn alle meubels, verlichting en tapijten van Modern Vintage. Jurjen en zijn vrouw Selina vertegenwoordigen al deze merken en het architectenbureau Standard Studio op het eiland via hun nieuwe bedrijf Ibiza Interiors.

Met een ongelooflijk uitzicht vanaf de berg, een yogaplatform boven het huis en veel fruitbomen en een moestuin is het echt een stukje paradijs op aarde waar je heerlijk tot rust kan komen. Het leuke is dat ook alles te koop is, dus je kan alles mee naar huis nemen!

 Shared with kind permission 

Bron: Ibiza Interiors
Fotograaf: Youri Claessens 
meer info: Ibiza Campo