Binnenkijken | Vakantiehuis in Zweden

Een vakantiewoning in Zweden, maar eigenlijk zou ik hier makkelijk heel het jaar door kunnen wonen. Gelegen in de groene bosrijke natuur, vlak langs een rivier. 

Het vakantiehuis mocht echter niet zomaar op deze idyllische plaats gebouwd worden. Vroeger was hier een kachelfabriek, en enkel op deze fundamenten mocht er gebouwd worden. Drie nagenoeg volledig glazen gevels geven uitzicht op het prachtige landschap. Enkel de achterzijde, waar de slaapkamers en badkamer zich bevinden, is gesloten. De muren hier zijn opgebouwd uit originele bakstenen en ruwe stenen van de site, wat haast het gevoel geeft in een grot te zitten. De woonkamer, keuken en hal kijken uit op de rivier en de bossen. Het is zeker geen grote woning, maar door de juiste indeling biedt de woning toch plaats aan twee volwassen en vier kinderen. 

Het interieur is sober met een heel klein beetje kleur van een tapijt of kussen. Natuurlijke materialen zoals hout, veel wit en een betonnen vloer. De linnen gordijnen maken het mogelijk om bepaalde delen af te sluiten en zodoende privacy te bieden. Het donkere houten plafond is - net zoals het overige hout in het huis - geschilderd met een teer/olie mix en loopt door in het plafond van de patio. Wanneer de avond valt, lost het plafond als het ware op in de nacht.

Architect: delinarkitektkontor
Fotografie: Patric Johansson