Binnenkijken: Elegante strandwoning in blauw- & grijstinten

Een moderne strandwoning, zonder de typische decoratie van schelpen en boten en praktisch voor twee kleine kinderen. Een thuis, geen vakantiewoning. Dat was de eis van het gezin dat deze woning een aantal jaren geleden verbouwde. 

Vooral de relaxte, rustige sfeer van deze familiewoning sprong voor mij in het oog. Een subtiel kleurpallet in natuurlijke kleuren zoals wit en zilvergrijs en natuurlijke texturen verzachten de ruimte. Uiteraard moest de zee voelbaar blijven in de woning, maar dan wel op een subtiele moderne manier door middel van de kleuren en materialen af te stemmen op deze van de zee. Voor de muren is er hier en daar voor een kalkeffect gekozen, zodat de kleur niet egaal is. Ronde vormen, zoals de gebogen muur aan de trap en de koffietafels, linken naar de zee en maken de ruimte vloeiend. 

Zowel de interieurafwerking - betonnen en houten vloeren, stucco muren,... - als de meubels en accessoires hebben een hoge aaibaarheidsfactor. Van geweven tapijten, plaids, stoelen en manden tot zelfs de gebreidde verlichting van Ay Illuminate.  Sommige items lijken haast gevonden, aangespoeld op het strand. Een mooie mix van een verfijnde stadswoning en een strandwoning.
 
Bron: www.vogue.com.au
Architect: Popov Bass
Interior: Hare & Klein
Fotografie: Anson Smart