Binnenkijken | Patiowoning

Het is eventjes stil geweest op de blog. De combinatie van onze kerst pop-up met de webshop maakte december toch wat hectischer dan anders waardoor er van schrijven niet veel terecht kwam. En natuurlijk was er nog de kerstvakantie met een beetje tijd voor de kindjes en jammer genoeg ook de opruiming van onze pop-up. Oud en nieuw vierden we alvast in leuk gezelschap, samen met de kindjes en ik hoop dat ook jij het nieuwe jaar goed hebt ingezet! In deze eerste interieur blog van het kersverse jaar laat ik jullie graag een kijkje nemen in deze gerenoveerde patiowoning.

De jaren '80 woning - gerenoveerd door het Australische architectenduo Kathryn Robson en Chris Rak - oogt erg sober en rustgevend. Het smalle, lange perceel daagde de architecten uit om toch een luchtig interieur te creëren. Van groot belang bij het ontwerp was het contact met de natuur. Vanuit elke ruimte hebben de bewoners dan ook zicht op groen. Twee binnentuinen zorgen er niet enkel voor dat de bewoners kunnen genieten van de natuur, maar ook dat er veel licht binnenkomt en dat het interieur ruimer aanvoelt. Beide patio's hebben een totaal verschillend karakter. Waar we in de ene een Zen gevoel hebben, wanen we ons in de andere binnentuin in de tropen. 

Shared with kind permission
Bron: Robson Rak
Fotograaf: Shannon McGrath