Binnenkijken | Kleurrijk appartement in Hong Kong

Wie houdt van veel kleur, zal zeker zijn hart verliezen aan dit prachtige appartement. Vincent Lim en Elaine Lu - eigenaars van design studio Lim + Lu - kiezen volop voor kleur en maakten van hun stijlvolle huis tevens hun showroom.

Gedurfde kleuren van zacht roze, diep (smaragd)groen en rustgevend blauw en kleurrijke cementtegels in verschillende patronen zorgen voor een vrolijk interieur. Doorheen het volledige 112m2 grote appartement worden dezelfde kleuren gebruikt wat toch rust brengt in het levendige interieur. Veel meubels - zoals de pastelroze sofa en koffietafel - in het interieur zijn ook ontworpen door het koppel zelf, waardoor ze echt hun interieur wel heel erg persoonlijk maken. Hoewel er veel kleur aanwezig is voelt het toch niet schreeuwerig aan en lijkt er haast een zeker evenwicht.

Het appartement telt drie slaapkamers en werd overigens grondig gerenoveerd. Zo werden een aantal binnenmuren gesloopt om plaats te maken voor stijlvolle zwarte stalen schuifdeuren waardoor er veel meer natuurlijk licht in het interieur dringt. De gouden details in de meubels, kaders en kraanwerk zorgen voor een vleugje glamour. Zelfs tot in de badkamer waar het mooi samen gaat met de smaragdgroene muur en het marmer.

 

Enkel in de grote slaapkamer is er amper kleur te bespeuren. Maar de kleurrijke dressing met helder blauwe en zacht roze tinten brengt het interieur opnieuw in evenwicht. 

 

Shared with kind permission
Bron: Lim + Lu
Fotograaf: Nirut Benjabanpot