Binnenkijken | Groene gezinswoning

Green living, urban jungle, botanisch wonen ... Hoe je het ook wil noemen, groen wonen is een trend die al enkele jaren bezig is en er lijkt nog niet meteen een einde aan te komen. Iedereen wil tegenwoordig wel graag wat meer groen in zijn woning met veel planten of op de natuur geïnspireerde decoratie. Deze groene gezinswoning, gelegen in Ho Chi Minh, kan absoluut wel tellen wat betreft green living.

De woning - een huis voor 3 generaties - werd ontworpen door VTN architecten naar aanleiding van een nieuwe problematiek in Vietnam. Door de snelle verstedelijking verliezen nieuw ontwikkelde steden hun ooit zo sterke relatie met de natuur. De architecten willen met hun ontwerp terug dichter bij de natuur leven en laten architectuur en natuur versmelten met elkaar.

Uitkragende en inpandige daktuinen en terrassen - zelfs met grote bomen - vullen op elk niveau de woning met veel groen. De gestapelde leefruimtes en slaapkamers staan steeds - door grote glazen schuifdeuren - in contact met de natuur. Niet alleen zorgen de tuinen voor meer groen, maar ze brengen ook meer daglicht in de woning en creëren interactie tussen de verschillende niveaus en familieleden. Grote bomen zorgen voor schaduw zodat de temperatuur binnen niet te hoog oploopt, ondanks het vele glas én er is zelfs ruimte voor een eigen moestuin. 

 

Shared with kind permission
Bron / Architect: VTN Architects
Fotograaf: Hiroyuki Oki, Quang Dam