Binnenkijken | Gerenoveerde woning in Canada

"Less is more". En dat is bij deze gerenoveerde woning zeker het geval. Pure materialen zorgen voor een enorm fris en helder interieur.

De woning, gelegen in North-Vancouver, dateert uit de jaren 1950 en was toe aan een grondige facelift. De Canadese architecten Scott & Scott kozen samen met de bouwheer om enkel natuurlijke materialen te gebruiken die op een traditionele manier zijn bewerkt. Ook de originele elementen werden zo veel mogelijk bewaard. Het interieur vormt zo één mooi geheel van oude en nieuwe elementen.

Het is een enorm licht en helder interieur, uiteraard ook door de vele glaspartijen. Hout is het meest aanwezig, als meubilair, kasten, balken.... Zelfs voor het plafond heeft men hout gekozen. Al voelt het allesbehalve zwaar aan doordat het - net als de rest van het hout - heel licht is gehouden. Het combineert ook perfect met de betonnen vloer en het marmer. 

Het meest opmerkelijke is absoluut het marmeren keukenblad, dat op een fijn houten onderstel lijkt te rusten. Één dikke slab marmer - waarin ook de gootsteen is uitgespaard - van maar liefst 800 kilogram. De architecten en eigenaar zijn hiervoor zelf naar een marmergroeve gegaan om een perfect stuk uit te kiezen. Prachtig toch? Het marmer gaat mooi samen met het Essen hout en de gouden kraan zorgt net voor een vleugje luxe. De keuken is overigens vrij eenvoudig met vooral open leggers, maar net het zien van al dat servies schept enorm veel sfeer in de keuken. 

Bron: Highsnobiety & Archdaily
Architect: Scott & Scott Architects