Binnenkijken | Brillhart House in Miami

De afgelopen dagen viel de regen met bakken uit de hemel. Koud, kil en nat. Niet echt mijn ding, dus ik zocht mijn toevlucht op Pinterest en ontdekte deze parel. Een uitnodigende woning in glas, staal en hout, omringd door een idyllisch tropisch landschap in Miami. 

Het zal je waarschijnlijk niet verwonderen dat de eigenaars, Jacob en Melissa, tevens de architecten zijn. De woning met 2 slaapkamers is compact gehouden met 140 m2 woonoppervlak en overdekte buitenruimtes van 75 m2, gelegen aan de voor- en achterzijde. De keuken en inkom liggen centraal in de woning, met links daarvan de slaapkamers en rechts de open leefruimte. Het interieur is rustig en helder, met veel wit en streekeigen hout.  

De woning, gelegen aan de Miami rivier, is sterk verbonden met het omliggende landschap. Zwevend 1,5 m boven de grond, is er geanticipeerd op de veranderingen van het klimaat en de dreiging van stijging van water. Daarnaast moest het huis echt het gevoel geven om in de tropen te wonen. De 15 meter lange voor- en achtergevel bestaan volledig uit glas waardoor binnen en buiten naadloos samensmelten. Verschuifbare shutters in cederhout aan de voorzijde creëren privacy en zorgen voor een continu veranderd lichtspel doorheen de dag in de woning. Lijkt me heerlijk om hier te wonen, zelfs op een regenachtige dag.

Bron / Architecten: Brillhart Architecture
Foto's: Claudia UribeStefani Fachini