Binnenkijken | Betonnen parel in Buenos Aires

Vandaag iets helemaal anders dan het kleurrijke appartement van twee weken geleden. Een betonnen parel aan de kust van Buenos Aires. Ik viel onmiddellijk voor de strakke architectuur. En blijkbaar was dit niet de eerste keer, want ook vorig jaar schreef ik al een blogpost over een woning van architect Luciano Kruk.

Sober, kleurloos en minimalistisch zijn termen die deze woning het best omschrijven. Beton, glas en hier en daar wat hout. Meer materialen komen er niet aan te pas. Voor sommigen misschien té sober, maar het zorgt wel voor een rustgevend gevoel. Zowel in de architectuur als in het interieur is er gekozen om de betonnen wanden en plafonds ruw te laten zodat de sporen van de houten bekisting zichtbaar blijven. Het ruwe volume integreert mooi in het omliggende landschap. De woning wordt door een bos van pijnbomen gescheiden van de zee. De architect wilde bovendien de bestaande bomen zo veel mogelijk respecteren. Enkele de hoogst nodige bomen zijn weggehaald en als je goed kijkt zie je zelfs dat er eentje door het terras gaat. 

Alle leefruimtes en de vier slaapkamers - met elk een eigen badkamer - liggen op één niveau. De inkom bevindt zich op het lager gelegen niveau. Een centrale trap vormt het hart van de woning en verdeelt de leefruimte in twee delen. Eveneens leidt deze trap via een glazen box naar het dakterras, waar de bewoners kunnen genieten van een prachtig uitzicht en wat afkoeling zoeken in het zwembad.

Shared with kind permission
Architect: Luciano Kruk
Fotograaf: Daniela Mac Adden | Diego Medina