Een mooie mix van oud en nieuw

Ik hou van de combinatie van historische elementen met hedendaags design. Tijdens onze huizenjacht zijn we dan ook lang op zoek geweest naar een oud herenhuis om nieuw leven in te blazen. Deze woning in Antwerpen heeft duidelijk het beste van beiden werelden. 

Het meest opvallende aan de woning zijn de enorme - liefst 3m op 6m hoog! - glazen deuren aan de achterzijde van de woning. Waar vroeger kleine, donkere achterbouwen waren, is er nu een oase van ruimte en licht. De tuin voelt als het ware een verlengstuk van de leefruimte. De gepolierde betonnen vloer die doorloopt van binnen naar het terras buiten versterkt dit effect. Hoe heerlijk moet het zijn om in de zomer de deuren groot open te zetten en de natuur volop binnen te laten. Alsof je binnen midden in de natuur zit. 

Dankzij de strakke glazen achtergevel valt er enorm veel licht binnen in de woning, waar er gespeeld is met metershoge plafonds en vides. Van op elk verdiep is er contact met de leefruimte en met de tuin. In de slaapkamer kan men via mobiele wanden de ruimte afsluiten of net helemaal openzetten voor een maximaal contact met de tuin en de leefruimte. 

Een leuk element in de keuken is het eiland. Deze tafel is verrijdbaar en kan dus vrij gemakkelijk verplaatst worden. Ideaal als je graag de indeling wil veranderen of als er feestjes zijn om extra ruimte te maken.

Het 'balkon' boven de keuken, ingericht als bureau, hangt op aan het verdiep erboven. Mooi en praktisch, want zo vermijd je een kolom als steunpunt in de keuken. 

Leuk detail in de leefruimte is de originele houten trap die wit geschilderd is en zo mooi in het geheel past. Net als de bestaande bakstenen muur. En wat vinden jullie van de pastelkleurige koelkast van SMEG? Ik word er alleszins heel vrolijk van.

Nog zo'n prachtig detail is deze visgraat parketvloer. Ik zou hier best kunnen wonen. En jullie?

Bron: www.sculp.it
Fotografie: Luc Roymans
Architectuur: Sculp(IT)architecten