Binnenkijken | Villa B

Niets zo mooi als de natuur en natuurlijke materialen. De bewoners van deze villa zijn duidelijk verzot op marmer en ik kan ze geen ongelijk geven. Overal waar je kijkt, is er wel ergens Bianco Carrara of Statuario marmer gebruikt. Hemel voor wie houdt van marmer. 

Zoals je hier al kon lezen, heb ik een zwak voor Carrara marmer. Een prachtig materiaal met licht- tot donkergrijze aders waardoor elk stuk marmer uniek is en zijn eigen karakter heeft. Ook Il Granito, een familiebedrijf in Genk, houdt van natuurlijke materialen en vooral van marmer en graniet. Vader Vitto en zoon Angelo realiseren samen de meest prachtige projecten. Villa B, ontworpen door MASS architects (in mei 2015 opgegaan in UAUcollectiv), laat duidelijk zien hoe getalenteerd ze zijn. Marmer is gebruikt voor vloeren, spatwanden, werkbladen, tafel, lavabo's en trappen.

Ongetwijfeld heb je wel een favoriet. De enorme spatwand in de keuken is werkelijk indrukwekkend en haast een kunstwerk op zich. Kleine details, zoals de ingebouwde dampkap in de keuken, de aders die doorlopen van het ene vlak naar het andere vlak en zo de illusie wekken dat het één volle blok marmer is,... Prachtig om te zien. It's all in the details!

De badkamer is helemaal mijn ding. Marmer is hier gecombineerd met een donkere houten vloer waardoor de ruimte meer warmte uitstraalt. Het lavabomeubel lijkt één grote blok marmer, maar slechts enkele fijne lijntjes verraden dat er deurtjes zijn. En hoe heerlijk moet het zijn om een bad te nemen met zo'n uitzicht!

Bron: ilgranito.be
Fotografie: Tineke De Vos
Architectuur: MASS architects