Wonen in een appartement met veel licht

Een enorm licht en fris interieur. Dat was het eerste wat mij opviel bij het zien van dit Deense appartement. Heerlijk om te wonen met zoveel natuurlijk licht in huis.  

De familie Mølgaard-Kornum, een jong gezin, heeft het appartement enkele jaren geleden gerenoveerd en omgetoverd tot een frisse woning. Wit is duidelijk de overheersende kleur en zorgt dat het licht wordt gereflecteerd zodat de ruimtes nog klaarder worden. Ook de houten vloer, die overal doorloopt (behalve in de badkamer), is met een witte olie behandeld. Zo is het hout lichter dan de originele houtkleur, maar zie je toch nog het hout erdoor. De muren en vloer vormen een wit canvas voor een eclectische verzameling van meubels en materialen. Vintage meubels worden mooi gecombineerd met hedendaags design.

Bij de renovatie is er gekozen om oude franse deuren te plaatsen tussen de woonkamer en slaapkamers. Zo zijn de ruimtes toch nog met elkaar verbonden en voelen de kamers ruimer en groter aan. Een echte blikvanger in de woonkamer is de enorme - van vloer tot plafond - op maat gemaakte boekenkast. Een mini gallerij, waar je niet enkel boeken, maar ook plantjes en kunst kan etaleren. Mijn licht neurotische ik merkte onmiddellijk de op kleur gesorteerde boeken op - zalig! De boeken zorgen instant voor een beetje kleur in het vrij neutrale interieur. Je kan de invulling makkelijk veranderen zodat je toch altijd een ander beeld krijgt en het geheel een persoonlijke toets krijgt. De mix van tapijten en dierenvellen brengen warmte in het interieur en zorgen voor een hoge aaibaarheid. 

De keuken een eetruimte vormen één luchtig geheel, met zicht op de natuur. In de keuken zijn de houten originele steunen zichtbaar gelaten en is er op een originele manier verlichting op aangebracht. Een stoerder rek wordt gebruikt als opslag voor kookgerei.

Leuk detail is deze op maat gemaakte kleerkast uit OSB platen in de slaapkamer. Een vrij goedkope oplossing voor een perfect aansluitende kleerkast. 

Bron: Boligliv