Saar: natuurlijke verzorgingsproducten voor mama en kind

Zoals je ondertussen misschien wel weet, hou ik van natuurlijke verzorgingsproducten, zowel voor mezelf als voor de kindjes. Wanneer het mogelijk is om chemische bestanddelen in producten te vermijden, kies ik graag voor deze optie. Daarnaast vind ik het ook leuk als het product zelf er mooi uitziet. Het oog wil natuurlijk ook wel wat. Geen wonder dus dat mijn oog viel op de verzorgingsproducten van SAAR. Alle producten zien er mooi uit, zijn 100% natuurlijk en ruiken lekker.

Foto: Oh my goodies 

Het verhaal

SAAR soleares is een Nederlands verzorgingsmerk bestaande uit 9 producten. Alle producten worden met de hand gemaakt op basis van biologische bijenwas en bloemen in Nederland. Het verhaal begon met een oud familierecept op basis van bijenwas dat Sarah, eigenaar van Saar, probeerde voor de eczeem van haar eigen dochtertje. Nadat haar eczeem na enkele weken verdween, was Sarah overtuigd van de kracht van natuurlijke producten.

De collectie bestaat uit bijenwaszalf, baby en kindjes balsem, hoestjesbalsem, slaapjes balsem, baby en kindjes olie, stretch olie, gezichtsolie, lippenbalsem en een biologisch eau de parfum. 
De bijenwaszalf en baby en kindjes balsem beschermen en verzachten beiden de gevoelige of geïrriteerde huid. De bijenwaszalf kan door het hele gezin gebruikt worden en voor de kleinsten is er speciaal nog de baby en kindjes balsem gemaakt omdat deze voor sommigen beter werkt dan de bijenwaszalf. Beide balsems smeren makkelijk uit, voelen zacht aan en laten je huid toch nog ademenen.
De hoestjes balsem met onder andere Mirte, een veel gebruikt verkoudheidsmiddel in het Middellands Zeegebied, is een leuk alternatief voor Vicks. Het geurt lekker naar dennenolie en zou slijmoplossend werken zodat het neusje vrijkomt en jouw baby weer lekker kan slapen. Het is geschikt voor baby's vanaf 6 maanden. 
De baby en kindjes olie kan je gebruiken als massage olie of om de huid te verzorgen en te beschermen. Hoewel speciaal ontwikkeld voor kindjes, wordt hij ook door mama's voor zichzelf gekocht omdat hij zo lekker aanvoelt op de huid en omwille van de heerlijke geur naar Amber. En dat kan ik alleen maar bevestigen.
Na een drukke dag spelen en de wereld verkennen helpt de slaapjes olie de kindjes om weer tot rust te komen dankzij de extracten van lavendelolie. 
De gezichtsolie, met onder andere Jojoba olie, zou de huid er fris en jong laten uitzien en bescherming bieden tegen veroudering. Bovendien zou deze olie ook perfect zijn voor een gevoelige huid.
De stretch olie met een exotische samenstelling is een persoonlijke favoriet van saar. De olie herstelt de stevigheid van de huid na een zwangerschap of gewichtsverlies, verzorgt de droge huid en zou zwangerschapsstriemen verminderen.
Het eerste parfum van saar, volledig op basis van biologische ingrediënten, geurt houtachtig en zoet, aards met een fruitige noot. 
Vele producten bevatten bijenwas wat goed is tegen een droge huid, littekens, rimpels, luieruitslag en eczeem. Enkel natuurlijke biologische oliën, zoals rustgevende lavendelolie, helende rozenolie, walnootolie,... worden gebruikt voor de producten. Dit kan niet anders dan goed zijn voor onze huid!

Foto's: http://www.saarsoleares.com