Binnenkijken in het appartement van een Zweedse interieurstyliste

Dit appartement ademt één en al de Scandinavische stijl uit. Licht, helder en functioneel. Het is een heerlijke mix van oud en nieuw, en vooral heel veel persoonlijkheid. Het hele plaatje klopt, tot in het kleinste detail. Geen wonder, het is dan ook van een Zweedse interieurstyliste, Emma Persson Lagerberg.
 

Het is moeilijk om te zeggen wat mijn favoriete stukje van de woning is: de witte vloerplanken, de muntgroene keuken of de gezellige leeshoek. Gezien ik absoluut verzot ben op marmer (zoals je misschien al gemerkt hebt), denk ik toch dat de keuken met een lichte voorsprong wint. Het gebruik van marmer als werkblad en spatwand in combinatie met de vergrijsde muntgroene kastjes en de goudkleurige kraan zorgen voor een frisse, stijlvolle uitstraling. De lampjes die bovenaan uit de muur komen zijn een speels en verrassend detail. 

In het appartement vinden we nog elementen van vroeger, zoals de sierlijsten aan het plafond, de deurlijsten en prachtige dubbele deuren, alles in een wit jasje gestoken. 
De vele torens van boeken, kadertjes aan de muur en kleine objecten zorgen voor een gezellige rommel en maken duidelijk dat dit een huis is waar geleefd wordt. De witte muren, de wit geverfde vloerplanken en het vele licht zorgen toch voor een rustige, serene sfeer.

Een leuk element is in de speelkamer van de kinderen is de zwarte krijtwand. Ik had al zoiets in mijn hoofd voor de kindjes voor wanneer ze wat groter zijn en nu ik het zie ben ik helemaal fan. De opbergruimte onder de bedjes zorgt dat al het speelgoed mooi kan worden weggestopt. Praktisch en mooi.

Een van vloer tot plafond gevulde boekenkast oogt niet alleen mooi maar is ook zeer uitnodigend. Hoewel ik geen fanatieke lezer ben, zou ik me zo in de oude lederen zetel willen nestelen met een goed boek en een heerlijke tasje thee. Zo'n boekenwand kan je overigens gemakkelijk zelf maken met enkele op maat gezaagde planken, zodat de boekenwand perfect past van muur tot muur. Uiteindelijk zou ik volledig tot rust kunnen komen in de all-white slaapkamer. Heerlijk wegkruipen in de zachte dekens en lekker wegdromen. Wat is jouw favoriete item?

Foto's: http://www.petrabindel.com