31 Inspirerende tegels

Tegeltje, tegeltje aan de wand ... welke is de mooiste van het land? Tijdens het pinnen was ik op slag verliefd op deze prachtige groene tegels in visgraatpatroon.

Foto: http://www.designlovefest.com

Groot, groter, grootst

Zoveel prachtige kleuren, materialen en texturen. Het aanbod in vloer- en wandtegels is enorm groot, misschien wel te veel voor sommigen om er nog hun weg in te vinden. Ik ga zeker geen theoretische uitleg geven want hiervoor is mijn kennis te beperkt. Mijn bedoeling is vooral om je te inspireren. Zowel voor vloer- als wandtegels kan je kiezen voor keramische tegels, natuurstenen tegels of cementtegels.
Keramische tegels zijn gebakken tegels, gemaakt van een mengsel van zand, klei en andere natuurlijke substanties en bestaan in verschillende afmetingen. Wil je bij beschadiging dat je toch nog dezelfde kleur ziet als de bovenste laag, dan kies je best voor een volkeramische tegel. Keramische tegels die machinaal gemaakt worden hebben vaak allemaal hetzelfde uitzicht, waardoor je een ééntonige vloer of wand krijgt. Voor mij mag het iets minder uniform, met bijvoorbeeld prachtige zelliges of Marokkaanse handgemaakte tegels. De mooie kleuren en subtiele kleurschakeringen zorgen zowel in een strak als een landelijk interieur voor een heerlijke zuiderse sfeer.  
Natuurstenen tegels, zoals marmer en leisteen, hebben enorm veel uitstraling en geven karakter aan je interieur. Elke tegel is uniek gezien het een volledig natuurproduct is. De eigenschappen verschillen dan ook van natuursteen tot natuursteen. Zo zijn bijvoorbeeld marmer en andere kalkstenen vloeren gevoelig aan zuren en moet je dus goed oppassen wanneer je iets morst want je hebt er vlug vlekjes op.
Cementtegels zijn handgemaakte, ongebakken tegels uit cement, zand, water en een bindmiddel. Doordat ze niet gebakken worden, zijn ze wel poreuzer dan keramische tegels. Maar het mooiste aan cementtegels zijn ongetwijfeld de kleurrijke patronen.
Naast de keuze in deze materialen, kan je de tegels uiteraard nog in verschillende patronen of verbanden leggen. Mijn favoriet op dit moment is ongetwijfeld het visgraat motief.

Foto: http://style-files.com
Foto: http://www.tegelfloor.nlFoto metrotegels: http://www.architectureartdesigns.com

Foto zelliges: http://www.retrouvius.com

Foto zelliges: http://www.premieretage.comFoto zelliges: http://www.myfavoriteandmybest.comFoto marmer: http://www.myfavoriteandmybest.comFoto marmer: http://www.modlar.com

Foto links leisteen: http://www.archiproducts.com
 
Foto rechts kalksteen: http://www.mandarinstone.comFoto kalksteen: http://afflante.comFoto marmer: http://www.architonic.comFoto: http://www.thedecorista.com

Foto links cementtegels: http://rebeccahayesinteriors.co.uk
Foto rechts cementtegels: http://home-furniture.net

 Foto cementtegels & zelliges: http://www.ladressedeco.com/Foto cementtegels: http://frenchyfancy.comFoto: https://www.bloglovin.comFoto: http://www.newzealanddesignblog.com

Klein is fijn  

Mozaïek tegels zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het interieur. Kleine kunstwerkjes, opgebouwd uit stukjes steen in allerlei kleuren en afmetingen. Ze bestaan reeds eeuwen lang en waar ze vroeger steentje per steentje geplaatst werden, worden ze nu gelukkig op netjes geplaatst. Ook hier kan je kiezen voor keramische, natuurstenen, waaronder echte rivierkeien, of glasmozaïeken. Verschillende kleuren en vormen, de ene al wat duurder dan de andere. Wat is jouw favoriet?

Foto: https://www.pebbletileshop.comFoto: http://afflante.comFoto: http://www.archiproducts.comFoto: http://www.decorpad.comFoto: http://www.completetile.comFoto: https://foursquare.comFoto: http://www.simplifiedbee.com/Foto: https://www.subwaytileoutlet.comFoto: http://www.firedearth.com

Volg op ons pinterest voor meer inspiratie.