Binnenkijken in een modern Japans eco-huis

Een Japanse interieur ... Een plaats waar je na een dagje hard werken heerlijk tot rust kan komen met een kopje thee. Een eenvoudig interieur zonder afleiding, open en rustgevend, waar alle overbodige elementen zijn weggelaten. Less is more, weet je wel?

Deze moderne Japanse woning maakt deel uit van een heus eco-dorp, gelegen nabij Kyoto in Japan. De woning zorgt voor een waar 'zen' gevoel door de minimalistische inrichting. Het gebruik van weinig meubels en veel open ruimte zorgt voor een sereen en rustgevend interieur. Hoe minder objecten, hoe minder prikkels en hoe meer rust voor je zintuigen. 
Het interieur voelt heel licht en ruimtelijk aan door de vides en de grote natuurlijke lichtinval. Alle ruimtes vloeien in elkaar over en kunnen door middel van semi-transparante gordijnen afgesloten worden. Net zoals in de traditionele Japanse interieurs, waarbij schuifwanden, uit hout en rijstpapier, gebruikt werden als scheidingswand. Gelukkig hebben de wc's en badkamer wel een echte deur. 

De vele raampartijen halen de natuur naar binnen maar ter zelfde tijd is hier bewust gekozen om de natuur ook echt naar binnen te brengen. De architecten gaan nog een stapje verder dan de zogenaamde Urban Jungle. Naast losstaande planten zijn er echte mini kiezeltuintjes met houten stapstenen zorgvuldig ontworpen. Kleine boompjes, vetplanten en struikjes geven je echt het gevoel in de natuur te wonen. Het zijn ook enkel deze planten die voor een beetje kleur in het interieur zorgen. De rest van het interieur is heel sober gehouden met uitsluitend wit, bleek hout en een beetje beton. Word je er al zen van?

Foto's: http://www.treehugger.com en http://alts-design.com/