19 inspirerende tapijten

De koude donkere winterdagen komen eraan en dan verlangt iedereen weer naar een gezellig, warm thuis om tot rust te kunnen komen. Een tapijt zorgt net voor dat ietsje meer gezelligheid in huis en geeft onmiddellijk een nieuwe uitstraling aan je interieur.

Foto: http://www.apartmenttherapy.com

Ik ben al een tijdje op zoek naar een nieuw tapijt voor onze leefruimte. Zoals velen onder jullie waarschijnlijk, hou ik ervan om zo nu en dan het interieur een beetje te veranderen. Hetzij door nieuwe decoratie, door meubels van plaats te veranderen of door bijvoorbeeld een nieuw tapijt te leggen. Momenteel ligt er een zwart koeienvel (gekocht bij Ikea) en hoewel het heel mooi (en makkelijk in onderhoud is!) kriebelt het om een nieuw tapijt te kiezen. Het koeienvel krijgt dan uiteraard aan ander plaatsje in huis. In onze woning hebben we overal een eiken parket vloer liggen, wat natuurlijk warmte in het interieur brengt. Hoewel een houten vloer al een warme sfeer creëert, zorgt een tapijt voor net ietsje meer gezelligheid in de zithoek (eetruimte, slaapkamer,...) en voelt het lekker zacht en warmer aan onze blote voeten. Met een tapijt probeer ik de zitruimte duidelijker af te bakenen en ervoor te zorgen dat alles meer één geheel vormt en samenhangt. 

Foto: http://www.mydomaine.com

Er is zoveel keuze in tapijten, van kleurrijk tot sober, van langharig tot heel kort. En zoals gewoonlijk: hoe meer keuze, hoe moeilijker. Voor het koeienvel, lag er een heerlijk langharig, wit tapijt in de zitruimte. Heel erg mooi en zacht, alleen niet zo onderhoudsvriendelijk. Zeker niet met een kat in huis. Momenteel ben ik helemaal verliefd op de wollen Marokkaanse Beni Ouarain tapijten. Ze lijken mij superzacht en hebben een modern grafisch patroon maar zijn toch niet te druk. Het enige waarom ik twijfel (buiten de prijs) is dat ze ook weer iets langere haren hebben. Daarnaast begin ik ook meer en meer de Oosterse tapijten graag te zien, zoals de Perzische of Kelim vloerkleden. Hoewel ik Oosterse tapijten vroeger verafschuwde bij mijn grootmoeder, vind ik nu dat ze wel mooi kunnen passen in een strakker interieur. Vooral de vintage vloerkleden hebben enorm veel karakter, met hun doorleefde kleuren en soms zelfs versleten delen. Oosterse tapijten zijn bovendien gemakkelijker te onderhouden door hun korte haren. Oh boy, dat wordt nog een moeilijke keuze! Welk tapijt hebben jullie liggen? 

Foto: http://dustjacketattic.blogspot.com.auFoto: http://www.mydomaine.com/Foto: http://www.bloglovin.comFoto: http://www.bintihomeblog.comFoto: http://www.ruemag.comFoto: http://www.mydomaine.comFoto: http://www.bloglovin.comFoto: http://myscandinavianhome.blogspot.nlFoto: http://www.sfgirlbybay.comFoto: http://www.bloglovin.comFoto: http://petitandsmall.comFoto: http://www.apartmenttherapy.comFoto: http://www.bloglovin.comFoto: http://myscandinavianhome.blogspot.be/Foto: http://www.remodelista.comFoto: http://mobilehomeliving.orgFoto: http://myscandinavianhome.blogspot.se

Wil je graag nog meer inspiratie? Volg ons op pinterest en kijk zeker eens op onze andere borden.