Daarom houden wij van Détail!

Woehoe! Vorige week mocht ik de nieuwe herfst- / wintercollectie van Détail ontdekken! Ik voelde mij als een kind in een snoepjeswinkel. Zoveel moois! Na een klein uurtje snuisteren had ik weer een mooie selectie bij elkaar gesprokkeld voor Oh my goodies. Hier alvast een voorproefje van de nieuwe collectie!

Inspired by nature

Ik leerde Détail enkele jaren geleden kennen tijdens één van hun verkoopavonden en was meteen gecharmeerd door de natuurstenen juwelen en het verhaal. Als kind was ik al gecharmeerd door de schoonheid van edelstenen. Wat was ik dan ook blij dat Céline en Bob een samenwerking met Oh my goodies zagen zitten. Ik leerde Céline en Bob kennen als zeer lieve, spontane mensen met een grote passie voor India en juwelen. Het is ook hier in India, dat het verhaal van Détail begint. Tijdens hun verblijf in India ontdekten Céline en Bob prachtige natuurstenen en kwamen ze in contact met getalenteerde ambachtsmensen. Het idee groeide om betaalbare natuurstenen juwelen te ontwerpen, waarbij de lokale bevolking de kans krijgt om een nieuw leven op te bouwen. Idee werd als snel werkelijkheid en Détail was een feit. Jaarlijks reizen Céline en Bob meermaals naar India om in alle rust en geïnspireerd door de Indische natuur aan hun collectie te kunnen werken. Op deze manier kunnen ze nauw samenwerken met de lokale ambachtsmensen en het volledige proces persoonlijk opvolgen. 

Tijdloze juwelen om te koesteren

Natuurstenen vormen de basis van elke collectie van Détail. Donkere edelstenen, zoals spinel en rookkwarts, en gouden natuurstenen blijven klassiekers voor de winter. De roze opaal stenen uit de zomercollectie zien we ook nu opnieuw verschijnen. Daarnaast is deze collectie aangevuld met juwelen in donkergroene en blauwe edelstenen. Vooral de collectie in rode/ paarse natuurstenen, zoals amethist en granaat, belooft een echt musthave te worden deze winter. Er zijn verschillende grote oorbellen, maar voor deze collectie zijn er ook veel meer kleine oorbellen ontworpen. Natuurstenen zijn niet enkel mooi, maar elke steen zou ook zijn eigen werking hebben. 
Naast de collectie met edelstenen heeft Détail ook een strakkere lijn in puur zilver. 

Leder en mooie stoffen

"I'm not perfect ... I'm original." En heel erg mooi! De handtasjes in gerecycleerd leder zijn er ook deze collectie bij. Unieke tasjes (elk stuk wordt immers met de hand gemaakt!) in warme herfst- en winterkleuren, zoals paars en cognac, en ook in goud en zilver. Voor deze collectie is er ook een groter model ontworpen.
Naast de lederen tasjes zijn er ook lederen armbanden en kettingen. De armbanden grepen onmiddellijk mijn aandacht. Er is de keuze tussen fijnere bandjes, die je meermaals om je pols kan draaien, of stoere brede armbanden. Hier zien we opnieuw de klassieke kleuren zwart, goud, zilver en cognac, aangevuld met de winterkleuren kakki, paars en dieprood.
Tot slot kan je bij Détail ook terecht voor unieke, handgemaakte sjaals. Zowel fijnere sjaals, met pailletten, als grotere gewoven sjaals, die je zelfs als dekentje kan gebruiken. Ik was meteen gewonnen voor de dikkere sjaals met hun prachtige kleuren en kon het niet laten er twee uit te kiezen voor Oh my goodies. Zijn jullie ook zo enthousiast over de nieuwe collectie? Nog eventjes wachten en onze selectie staat online!

 Foto's: Oh my goodies