Ontdek de schoonheid van marmer

Ik ben verzot op marmer en vooral op witte marmer! Bij de inrichting van onze woning enkele jaren geleden moest er dan ook gewoon ergens witte marmer komen. Uiteindelijk kozen we voor bianco carrara marmer voor ons keukenwerkblad en de venstertabletten. Je weet wel die witte natuursteen met fijne grijze adertjes? Ik ben er nog elke dag super tevreden mee en van mij mocht er gerust nog een beetje meer zijn. 

Foto: Oh my goodies

Marmer brengt een vleugje zuiderse sfeer in huis en zorgt voor een zeker vakantie-gevoel. Carrara marmer wordt dan ook ontgonnen in Carrara, een dorpje in het Noorden van Toscane in Italië, en wordt bij onze zuiderburen veelvuldig gebruikt als keukenwerkblad.
Het is een tijdloos, stijlvol materiaal dat past in vele interieurs, klassiek of modern, en zorgt voor karakter en sfeer. Ga voor grote vloertegels, een keukenwerkblad of wandtegels in marmer in de badkamer of hou je eerder van kleine accessoires in marmer? Je kan kiezen voor gepolierde, glanzende marmer of verzoete, mattere marmer. 
Een klein 'minpuntje': het is wel een gevoelig en geen krasvast materiaal. Mors je met citroensap, tomaten of azijn dan heb je een doffer vlekje. Zelfs als je het heel snel opkuist, bestaat de kans dat het te laat is. Ben je dus iemand die niet zo goed tegen kleine vlekjes kan, dan zou ik je aanraden om eerder voor een werkblad in bijvoorbeeld corian of graniet te kiezen. Er bestaan weliswaar producten om je tablet mee te beschermen, maar ondanks deze voorzorgsmaatregelen kan er toch een vlekje op komen. Ik vind het net z'n charme hebben, dat er hier en daar een doffer vlekje is. Een huis dient ten slotte om in te leven en, geef toe, vlekjes zullen er wel altijd ergens zijn.
Witte marmer vind ik het mooist combineren met natuurlijk materialen, zoals hout, en zwart- en wittinten. 
Hier alvast een beetje inspiratie van interieurs met carrara marmer en andere witte marmersoorten. 

Foto: https://www.pinterest.comFoto: http://ilgranito.beFoto: http://www.apartmenttherapy.comFoto: http://wfora.comFoto: http://ilgranito.beFoto: http://wfora.comFoto: http://ilgranito.beFoto: http://roomdecorideas.euFoto: http://witanddelight.tumblr.comFoto: http://living.corriere.it/Foto: Oh my goodiesFoto: http://www.designlibrary.comFoto: http://www.leifshop.comFoto: http://www.archdaily.com

Volg ons op pinterest voor meer inspiratie .