Inspiratie voor de kinderkamer

Eén van de leukste ruimtes om in te richten moet toch wel de kinderkamer zijn. Geef toe, wat is er nu leuker dan de kamer van jouw kleine schat om te toveren tot een waar paradijs. Je kan er echt alle kanten mee uit. Van lief en schattig tot strak en stoer. Heb jij nog een beetje inspiratie nodig? Kijk even gezellig mee naar mijn favorieten!

Foto: https://myloview.com

Een kinderkamer mag zeker een beetje kleur hebben. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat het geheel licht en fris blijft. Geen te drukke kamers, met verschillende felle kleuren. Kindjes moeten er in de eerste plaats goed kunnen slapen. De muurtekening op de foto hierboven vind ik een mooi ontwerp, kleurrijk en speels. Gezien het nogal druk is door de bergen in verschillende pastelkleuren, zou ik de rest van de kamer wel vrij neutraal houden met veel wit en misschien enkele pastelkleurige accenten. Veel wit, pasteltinten en natuurlijke materialen, zoals hout, blijven dan ook mijn favorieten. 

Foto: bedje van Stokke - http://www.brit.co/baby-nurseries/

 Foto: bed van Stokke - http://projectnursery.com/

Het ovale bedje van Stokke is een knus bedje voor jouw baby en groeit mee naarmate jouw kindje ouder wordt. Een ander prachtig meegroeibedje is het Kili bedje van Sebra.

Foto: bedje van Sebra / kussen van Lucky Boy Sundayhttp://www.pauletpaula.comFoto: bedje van Sebra - http://www.thelittleclub.es 

Wat denken jullie van deze supermooie huisbedjes? Lijkt mij een heerlijk plaatsje om gezellig een boekje te lezen.

Foto: http://rafa-kids.blogspot.co.uk/

Als je graag een beetje kleur in de kinderkamer wil brengen, kan dit op verschillende manieren. Geef de muren een kleurtje of kies voor een leuk behang en hou de meubeltjes sober in het wit of hout. Of hou net de muren wit en vrolijk je (oude) meubeltjes op door ze te schilderen. Of waarom geen combinatie? Met pastelkleuren zorg je ervoor dat het geheel niet te druk wordt.   

Foto: http://blog.wolfenwolkje.beFoto: https://instagram.com

Foto: https://instagram.com/kidsdinge/

Wil je graag een kleerkast die net ietsje origineler is? Deze leuke kleerhangers van houten takken kan je gemakkelijk zelf maken als je een beetje handig bent. Een echte blikvanger in de kamer en de kleertjes zorgen onmiddellijk voor een beetje kleur en gezelligheid.

Een gezellig leeshoekje of speelhoekje mag natuurlijk niet ontbreken. Ik kijk er al naar uit, wanneer de kindjes wat groter zijn, om samen neer te ploffen in een hoop kussens en nog een leuk verhaaltje te lezen voor het slapen gaan.  

 Foto: http://www.mommodesign.com/

Heb je liever niet dat jouw muren worden omgetoverd tot kleurige kunstwerkjes? Misschien zijn deze kasten met deuren in krijtbordverf dan wel een leuk idee en blijven jouw muren (hopelijk) gespaard.
Tot slot nog een laatste inspiratiebeeldje, voor wie van avontuur houdt! Ik weet nu al dat Axel, mijn zoontje, dit geweldig zou vinden.
Voor meer inspiratie volg ons op Pinterest.