Tips om de natuur in huis te halen

Heb je het ook al opgemerkt? On- en offlinemedia worden overspoeld met foto's van interieurs vol planten en botanische prints. Botanisch wonen of Urban jungle is dan ook helemaal hip en trendy. De natuur wordt letterlijk binnengehaald in je interieur en zorgt voor een frisse en levendige uitstraling. Op deze manier kan je het hele jaar door van de natuur genieten.

Foto: www.blog.anthropologie.com

Planten

Alles draait om de natuur bij deze botanische trend, waarbij planten de hoofdrol spelen. Hou het niet bij de typische plantjes, maar mix en match verschillende plantensoorten en texturen door elkaar om een divers en interessant beeld te creëren. Denk hierbij aan olijfbomen, palmbomen, waterplanten, kruiden, fruitboompjes, vetplanten of cactussen. Indien je niet over groene vingers beschikt, zijn cactussen ideaal. Ze zijn erg makkelijk in onderhoud, aangezien ze amper water nodig hebben en bestaan in verschillende maten en soorten. Ook met afzonderlijke bladeren of bloemenstengels in leuke glaasjes breng je groen in je interieur en kan je gemakkelijk afwisselen. 
Denk zeker ook even na welke vazen of potten je gaat gebruiken. Hou je het liever simpel of kies je net voor veel felle kleuren en prints. Mijn voorkeur gaat uit naar aardetinten, zoals wit, beige, terracotta,... en rustige kleuren, zoals blauw en groen, waardoor het geheel niet te druk wordt. Met enkele leuke glazen flessen of apothekersflessen vervolledig je de botanische look.

Foto: http://woonblog.typepad.comFoto: http://medinalind.comFoto: www.entermyattic.blogspot.nl

Foto: www.craftifair.comFoto: www.brainydays.nl Foto: www.bloglovin.comFoto: www.budgi.nl

 Foto: http://blog.travelshopa.com Foto: http://www.inspireandcreate.nl/

Prints

Prints van planten, dieren en insecten (ieuw!), bladeren en bloemen zorgen ervoor dat jouw interieur wordt omgetoverd in een ware Urban jungle. Het herinnert je misschien een beetje aan jouw grootmoeders interieur of aan jouw oude biologieklas maar botanische prints zijn weer helemaal terug. In kleur of in zwart-wit fleuren ze elk interieur op en passen ze in elke stijl. Van ingelijste muurtekeningen, posters met planten tot textielprints van bladeren en/ of bloemen, zoals kussens en behangpapier. Ben je graag creatief bezig, dan kan je ook zelf een kunstwerkje maken. Laat je favoriete bloemen of varens drogen tussen een boek en lijst ze vervolgens in. Hier alvast een beetje inspiratie: 

Foto: http://www.bloglovin.comFoto: http://gardentherapy.caFoto: http://anewall.com

Foto: http://www.designsponge.comFoto: http://avignon.zodio.frFoto: http://vibekedesign.blogspot.it

Voor meer inspiratie kan je altijd een kijkje nemen naar ons Pinterest bord green living.