Inspiratie om je interieur zo efficiënt mogelijk in te richten

Iedereen droomt wel van een groot, mooi stuk bouwgrond maar helaas is dit niet meer zo vanzelfsprekend. De bouwgronden worden alsmaar duurder en schaarser. Verbouwingen, compacter bouwen of samenwonen met familie of zelfs vrienden zullen steeds vaker voorkomen.

Wonen op een kleine oppervlakte hoeft echter niet noodzakelijk een gebrek aan (berg)ruimte te betekenen. Als je de ruimtes slim aanpakt, kan je vrij eenvoudig extra ruimte maken om jouw spullen in op te bergen of creëer je een leuk (werk)plekje. Heb je nog een vrij hoekje onder de trap, een lege ruimte onder jouw bed? Wij geven jou alvast een beetje inspiratie!

Een vrije ruimte onder de trap is ideaal voor het maken van gesloten kasten. Gebruik deze kasten als schoenenkast, vestiaire of voor spullen die je liever achter gesloten deuren bewaart. Of waarom geen leuke boekenkast, met eventueel een klein zitbankje, om jouw favoriete boeken uit te stallen? 

Foto: www.remodelista.com

Foto: www.babble.com


Foto: www.austinarchitect.com

Foto: www.styleroom.fi 

Foto: www.dezeen.com

Foto: www.residencestyle.com

In de slaapkamer kan je extra ruimte creëren door jouw bed op een verhoog te plaatsen en de ruimte hieronder te gebruiken als kleerkast of extra bergruimte.

Foto: www.archdaily.com

Foto: www.var-dags-rum.se

Foto: www.archdaily.com

Foto: www.heultralinx.com

Foto: www.tannergoods.tumblr.com

Foto: www.bloglovin.com

Echt elk hoekje kan benut worden!

Foto: www.ny.curbed.com 

Foto: www.buzzfeed.com

Een zitmeubel doet tegelijk dienst als opslagruimte of schoenenkast.

Foto: www.bloglovin.com

Foto: www.interiordesign2014.com