3 patchwork dekbedovertrekken van FABELAB

Er is een enorm aanbod aan beddengoed voor kindjes, dat is zeker. Persoonlijk hou ik van een dekbedovertrek met een sober design in zachte tinten (sorry Disney) en zolang de kindjes nog niet zelf kunnen kiezen, mag ik nog eventjes lekker zelf beslissen. Het beddengoed van FABELAB  (fabel + laboratory) staat alvast op mijn lijstje van favorieten.

De vrouw achter dit mooie merk is Michaela, architecte en zelf moeder van twee jonge meisjes. Voor het ontwerpen van haar collectie vindt ze inspiratie in haar werk en haar kinderen. Met haar producten hoopt Michaela het vertellen van verhalen aan te moedigen. Ze houdt van die kleine momenten van verwondering, waarvan we ons niet genoeg bewust zijn door onze drukke agenda.

Het beddengoed heeft een mooi grafische patroon of patchwork en is verkrijgbaar in 3 kleuren: Alisan (roze, vanille en grijs), Jade (munt, vanille en grijs) en Dawn (beige, vanille en grijs). 

Michaela is ervan overtuigd dat kleine dingen een verschil kunnen maken en gelooft in het nemen van verantwoorde maatregelen betreffende productie en een zero waste filosofie. Het beddengoed is gemaakt van 100% biologische katoen en GOTS gecertificeerd. Hierbij moet niet enkel het eindproduct maar het volledige productieproces voldoen aan strenge eisen betreffende grondstoffen, werkomstandigheden, enz.

Het beddengoed is verkrijgbaar in drie verschillende maten: baby (100 x 70 cm), junior (100 x 140 cm) en grownup single (140 x 200 cm). En niet te vergeten, het is ook lekker zacht. Echt een aanrader voor wie houdt van een minimalistische stijl!

Foto's: FABELAB