Waarom WOO kaarsen zo bijzonder zijn

Een gezellig (en lekker) etentje, een ontspannen filmavond languit in de zetel... Ik kan enorm genieten van een gezellige avond en voor mij horen daar ook kaarsen bij. Kaarsen zijn volgens mij onmisbaar bij gezelligheid. Niet alleen tijdens de koude wintermaanden, maar ook op warme zomeravonden zorgen kaarsjes voor een gezellige en relaxte sfeer. 

Foto: WOO

Helaas worden de meeste kaarsen van paraffine gemaakt. En dan, hoor ik je denken? Wel, bij het branden van deze kaarsen komen, naast veel rook en roet, ook een heleboel andere schadelijke stoffen vrij die onze huid en luchtwegen kunnen irriteren. Dit klinkt toch niet al te best.
Gelukkig bestaan er ook kaarsen gemaakt van pure bijenwas, zoals de kaarsen van WOO. Natuurlijke kaarsen die een helende en relaxerende werking hebben op het luchtwegenstelsel. Ja, ze zijn inderdaad duurder dan paraffinekaarsen, maar hebben, naast het feit dat ze beter zijn voor onze gezondheid, ook een veel langere brandduur.

Foto: WOO

Ik ontdekte deze bijzondere kaarsen van WOO tijdens mijn eerste bezoekje aan Maison et Objet in Parijs en was onmiddellijk gecharmeerd door de geur en het design van de kaarsen én het bijzondere verhaal achter de kaarsen. Gerecycleerde drankflessen van bier, vodka, wijn,... worden verzameld door vrouwen in Indochina en vervolgens schoongemaakt, geslepen en gegraveerd.

Foto: WOO

Op deze manier helpt WOO (Worlds Of Opportunities) kansarme mensen om een duurzaam bestaan op te bouwen. De gerecycleerde drankflessen worden vervolgens gevuld met pure bijenwas, een uniek Zwitsers parfum en een handgeknoopte katoenen lont uit Duitsland. Elke kaars is uniek en kleine variaties zijn uiteraard mogelijk gezien alles met de hand gemaakt wordt.

Foto: WOO

De kaarsen verspreiden een subtiele geur, zeker niet al te sterk. Een heerlijke geur voor deze zomermaanden is Lime, een frisse mix van citroengras, citronella en eucalyptus. Ideaal voor een warme zomeravond zonder muggen. Maar ontdek zeker ook nog even hun andere geuren: tranquility, natural, treasure en radiance!

De flessenverzamelaars, parfumeurs, kaarsenmakers, bijenboeren, Europese designers en nog veel meer mensen werken met veel passie samen om de WOO kaarsen te maken. Geweldig toch!

Foto's: Oh my goodies