5 redenen waarom wij van KORBO manden houden

Tijdens mijn zoektocht naar mooie opbergmanden viel mijn oog op het Scandinavische merk KORBO. De stoere draadmanden vormen een plaatje in elk interieur. Of je nu een strak modern interieur hebt of eerder een klassieke woning, deze manden zullen zeker en vast een blikvanger zijn. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook uniek, tijdloos, multifunctioneel en duurzaam!

De KORBO draadmanden zijn oorspronkelijk ontworpen in 1922 in Zweden. Ze werden gebruikt door boeren, vissers en iedereen die een sterke draagmand nodig had die eveneens bestand was tegen wind, regen, sneeuw...

Nu kan je ze gebruiken om jouw fruit en groenten in te plaatsen of jouw favoriete magazines. Je kan ze buitenshuis gebruiken voor de opslag van jouw brandhout en je kan er zelfs kruiden of boompjes in planten. Om deze manden om te toveren tot plantenbak, kan je de bijhorende doek en bodemplaat gebruiken.

Misschien ben je al lang op zoek naar een stijlvolle wasmand voor op de badkamer? Ook hier heeft Korbo aan gedacht. De Classic 80 tover je met behulp van de katoenen laundry bag om tot een prachtige wasmand.

De manden worden nog steeds op dezelfde manier met de hand gemaakt als in 1922, weliswaar niet meer in Zweden zelf. De manden worden nu op een eerlijke wijze door ervaren ambachtslui in Vietnam in gegalvaniseerd staal of roestvrij staal gemaakt. De gegalvaniseerde manden zullen in tegenstelling tot de manden in roestvrij staal over tijd een mattere uitstraling krijgen. Elke mand wordt gevlochten uit één enkele stalen draad, waardoor en geen scherpe punten of zwaktes in het materiaal zijn. De manden kunnen dus niet uit elkaar vallen (toch niet onbelangrijk?) en zijn dus bijzonder duurzaam. Geen enkele mand is dezelfde, gezien ze met de hand gemaakt worden, en je bent dus zeker van een uniek stuk!

Foto's: KORBO