Binnenkijken: Verbouwing met roze & blauwe accenten

Het is moeilijk te geloven dat dit dezelfde woning is als je de voor en na foto's ziet. Maar dankzij een grondige renovatie is deze woning nu een luchtige en aangename thuis voor een jong gezin en - hoewel de woning slechts 5m breed is - voelt het interieur ruim aan. 

Een ooit donkere, groezelige achtergevel is nu een open, moderne gevel, met veel glas en grijsblauwe tegels als gevelbekleding. Een strakke binnentuin in beton met een leuke zitbank zorgt voor een relaxte buitenruimte. Een heel contrast overigens met de authentieke voorgevel.

 

Dat de bewoners gek zijn op tegels merk je ook duidelijk in de rest van de woning. Kleine tegels in de badkamers in roze en blauw en gelijkaardige tegels in de keuken zorgen voor een retro vibe. Zelfs op het terras zien we de roze tegeltjes van de badkamer terugkomen als wandtegels en als bekleding van de zitbank. Zowel in de tuin als op het hoger gelegen terras zijn de zitbanken op deze manier mooi geïntegreerd in het geheel en nodigen ze echt uit om op te gaan zitten.


Ook hout zijn we vaak terugkomen in de ruimtes waardoor er een eenheid ontstaat. Voor de op maat gemaakte kasten is een lichte houtsoort gekozen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de vloer en de trap die in een donkerdere kleur zijn afgewerkt. Functionaliteit en een gevoel van ruimte was - ondanks de beperkte oppervlakte - erg belangrijk. Hoge plafonds en grote ramen en dakvensters houden het interieur helder en licht. 

Wat ik persoonlijk iets minder vind zijn de witte verticale planken tegen de wanden in de leefruimte. De wit geschilderde stenen wand aan de zithoek en trap zorgt dan wel weer voor veel sfeer en karakter. Wat vinden jullie ervan?  

Bron: design-milk.com
Architect: Dan Gayfer Design
Foto's: Dean Bradley