Binnenkijken | Less is more

Een minimalistische woning, midden in de natuur, waar je heerlijk tot rust kan komen en altijd een vakantiegevoel hebt. Hier heeft iedereen - zo nu en dan - toch wel een beetje nood aan niet?

Voor Dorien en haar gezin is het alvast hun droomwoning. Architecte Sofie Ooms ontwierp deze woning voor haar zus Dorien. Wit betekent voor Dorien rust en dat less more is merk je duidelijk in het interieur. Heel veel wit, met hier en daar een zorgvuldig gekozen item dat zorgt voor een beetje kleur. En van overal is er zicht op de prachtige natuur. Heerlijk, niet? 

De grote glaspartijen halen de natuur naar binnen en zorgen voor een enorm licht en ruim interieur. De overvloed van natuurlijk licht zorgt er haast voor dat de natuurlijke materialen en witte muren nog mooier uitkomen. Doordat de keuken zuid georiënteerd is, genieten ze in de keuken van veel lichtinval. Dit is natuurlijk heel aangenaam, al moet je er ook voor zorgen dat het niet té warm wordt binnen. De stenen van het terras zijn ook gebruikt als vloer in de keuken waardoor de ruimte visueel groter lijkt. 

Hout zien we veel terugkomen in de woning, als trap, als buitenschrijnwerk,... en als prachtige visgraat parketvloer. Ook in de gevel is er gekozen voor een houtsoort die mooi vergrijst. De garagepoort is haast onzichtbaar in het gevelvlak.

Bron: Sofie Ooms, Feeling
Foto's: Tim Van De Velde