Binnenkijken: Parijs appartement

Een elegant interieur met strakke lijnen en karaktervolle materialen in een prachtig appartement in Parijs. Wat wil je nog meer?

Het zal je dan ook niet verwonderen dat dit de woning is van een talentvolle Franse architect en interieurarchitect, Joseph Dirand. Hij wou eerst en vooral een interieur creëren waar hij dacht dat hij wel graag in zou wonen. Alles behalve een showroom woning. Klassieke elementen, zoals de sierlijsten en de Versailles parketvloer, waren er helaas niet meer en zijn door de beste vakmannen terug in hun vroegere glorie hersteld. De vloer tot plafond hoge ramen zijn absoluut prachtig en zorgen voor veel natuurlijke lichtinval.

De eenvoud van 17e eeuwse Italiaanse interieurs probeerde hij weer te geven in zijn appartement.  De muren zijn niet in een egale kleur geschilderd, maar versierd met Marmorino - een Italiaanse sierpleister met kleurpigment - in neutrale wit-, grijs- en beigetinten. Voor de keuken en badkamer is er bewust gekozen voor een sterk geaderde marmer omdat dit karakter geeft een de strakke volumes.

De keuken is absoluut één van mijn favoriete ruimtes. De visgraat parketvloer, de eethoek met zitbank, het marmeren werkblad met open legger, het grote raam .... Een mooie mix van traditionele en moderen elementen. Al kan ik de slaapkamer ook moeilijk weerstaan!

Bron: www.nytimes.com en www.josephdirand.com
Fotografie: Simon Watson