Schoner wassen met Seepje

Enkele weken geleden ontving ik een leuk mailtje van het Nederlandse Seepje. Ze hadden onze webshop ontdekt (woehoe!) en vonden dat hun producten hier perfect in zouden passen. Gefascineerd door het verhaal en die vreemde schilletjes, was ik na enkele testbeurten helemaal overtuigd.

Seepje

Schillen die je was doen. Ik moet toegeven dat ik niet dadelijk overtuigd was van de kracht van deze schilletjes, maar ik had ongelijk. Melvin, Jasper en Nina zijn de bezielers van Seepje, een fairtrade en 100% plantaardig uit Nepal. Samen met jou willen ze graag de wereld schoner én mooier wassen. En dit met de Seepje schillen, of, voor de iets minder dappere onder ons, Seepje vloeibaar.

Superschillen

De schillen zijn afkomstig van de Sapindus mukorossi-vrucht, die groeit aan de Sapindus boom. Deze bomen groeien in overvloed in en rondom het Himalya gebergte in Nepal. De schillen bevatten een soort natuurlijke zeep, saponine, die reinigt en antibacterieel werkt. Wanneer ze in aanraking komen met water, scheiden ze deze wonderbaarlijke zeep af. Voor één wasbeurt stop je 4 hele of 8 halve schillen in een waszakje tussen de was. Je kan deze schillen dan gebruiken voor drie wasbeurten en daarna gooi je ze gewoon bij het groenafval of in jouw tuin. Geen plastic afval. Geweldig, toch?! In totaal kan je 30 wasjes doen met één doos. Seepje wast bovendien op alle temperaturen en is geschikt voor witte en bonte was en zelfs voor zijde en wol. Heb je graag een geur voor jouw was, dan kan je kiezen tussen Seepje schillen met een dennen- of lavendelgeur. Voeg dan nog 10 druppeltjes van de etherische olie toe aan het bakje voor de wasverzachter.  

Lief voor mens en natuur 

Seepje draagt niet enkel zorg voor jouw was, maar ook voor de natuur en de mens. Dankzij Seepje worden de Sapindus bomen niet meer uitsluitend voor brandhout gebruikt en alzo zorgen ze voor behoud van onze mooie natuur. Seepje werkt bovendien op basis van fairtradeprincipes. Ze voorzien een eerlijk inkomen voor de boeren en hun werknemers en zorgen voor structurele verbeteringen in hun leef- en werkomstandigheden. Tot slot wordt Seepje ingepakt door de Waskanjers van Siza, mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Seepje ... een wasmiddel, lief voor je was, je huid én het milieu. Ik ben alvast fan en jij? 

Foto: SeepjeFoto's: Oh My Goodies