Binnenkijken | Villa met neutrale kleuren

Heel veel licht, neutrale kleuren - af en toe gecombineerd met een vleugje pastel - en designklassiekers. Deze Deense villa uit 1913 ademt de Scandinavische sfeer uit.

Het oorspronkelijk (erg) gele interieur van deze woning kreeg een serieuze opfrisbeurt en straalt nu rust uit door het vele wit en het gebruik van natuurlijk materialen. De ruime eetkamer is het kloppende hart van de woning met een zalige open haard. Een lichte visgraat parket en eiken Wishbone Chairs van Hans J. Wegner contrasteren mooi met de zwarte eettafel van Hay, commode en glazen kast. De staanlamp Arco van Flos, met marmeren voet, is één van mijn favoriete armaturen. Ook in de andere ruimtes zien we lichte houten vloeren terugkomen, wat warmte brengt in het interieur.Aan de eetkamer grenst een kleine serre waar het, zelfs in de winter, aangenaam vertoeven is op zonnige dagen. De groene planten en de vaste zitbank met vele kussens zorgen voor een ontspannen sfeer. 

De slaapkamer is eenvoudig, met grijze en blauwe accenten en net voldoende decoratie. Zo zijn er leuke houten krukjes en een bankje, die we ook nog in andere ruimtes zien terug komen. De inbouwkast is eigenlijk een grijs geschilderde Ikea kast, waar door een schrijnwerker simpele lijsten werden op aangebracht voor een stijlvollere uitstraling.  

In de badkamer zien we een strak lavabomeubel uit gerookte eik van interieurontwerpers Simonsen & Czechura, muurkranen van Vola en een ladder en krukje uit bleek hout.

Bron: boligmagasinet.dk
Fotografie: Pernille Kaalund