Blauwgroen of groenblauw?

Heb jij ook een bepaalde kleur die jou instant aan de zomer doet denken? De zomer betekent voor mij - net zoals voor velen waarschijnlijk - eindelijk tijd voor een deugddoende vakantie. En die spendeer ik liefst ergens warm, met zicht op zee. Ik heb altijd al iets gehad met water en voor mij is turkoois dan ook dé zomerkleur. 


Foto: www.officiel-des-vacances.com

Het is voor mij echter niet één bepaalde kleur, maar eerder verschillende (subtiele) tinten blauwgroen (of groenblauw ?!). Net zoals bijvoorbeeld de Middellandse zee - verder ben ik helaas nog niet geraakt (durven raken) - verschillende prachtige blauwe tinten heeft. Ook hier in huis zal je dus enkele - ook weer niet te veel - turquoise items spotten. Een kussen, een schilderij of gewoon een foto van een zonovergoten strand. Voor mij brengen ze een beetje zon in huis en een lach op mijn gezicht. Uiteraard kan ik ook heel vrolijk worden van een streepje fuchsia of knaloranje. Maar als ik echt moet kiezen ga ik toch voor aqua. Wat is voor jouw zomerkleur?


Foto: www.sfgirlbybay.com
Foto: www.tileideaz.com
Foto: www.aplacefortwiggs.com
Foto: zsazsabellagio.blogspot.beFoto: myscandinavianhome.com
Foto: ohmygoodies.eu
Foto: time-for-fashion.blogs.elle.es
Foto: dominiquedecoratrice.wordpress.com