Binnenkijken | Oude leerlooierij wordt hedendaagse woning

Een loft is voor velen een droom, voor enkelen werkelijkheid. Deze oude leerlooierij werd omgetoverd tot een hedendaagse woning met behoud van het industriële karakter. De overvloed van ruimte en licht kunnen mij alvast bekoren.

De combinatie van verschillende materialen en texturen zorgt voor veel sfeer in het interieur. De gladde gepolierde betonvloer vormt een mooi geheel met het ruwe hout en de blote bakstenen muur, waarbij de sporen van het verleden nog goed zichtbaar zijn. De wit geschilderde bakstenen en houten balken herinneren aan het vroegere pand maar doen het interieur frisser en lichter aanvoelen. De zwarte smeedijzeren ramen geven het geheel een tijdloze en stijlvolle uitstraling.

Design en vintage gaan hand in hand in deze voormalige leerlooierij. Scandinavische merken zoals HAY en Ferm living worden moeiteloos gecombineerd met onder andere een Perzisch tapijt en rotan stoel. Pasteltinten en de verschillende stoffen brengen zachtheid tegenover de ruwere industriële materialen. De plafondhoge boekenkast is vast en zeker een blikvanger in de ruimte. En heb je de schommel al gespot?

Bron: www.decouvrirdesign.com
Fotografie: Jansje Klazinga 
Styling: Emmy van Dantzig