Binnenkijken | Victoriaanse woning met strakke aanbouw

Achter de hemelsblauwe deur van deze Victoriaanse woning in Melbourne schuilt een verrassend interieur. Een strakke uitbreiding aan de achterzijde brengt licht en groen binnen en maakt er een echte familiewoning van.

 
Een oude bakkerstafel van 4,5m breed lag aan de basis van het ontwerp van de uitbreiding. Deze aanbouw is nu het kloppende hart van het huis, waar wordt gekookt, gegeten en geleefd. Binnen en buiten lijken hier in elkaar over te vloeien door de grote pivoterende glaspartijen waardoor een heerlijk lichte en ruime woonkamer ontstaat. Dit gevoel wordt nog versterkt door de patio, die oud en nieuw met elkaar verbindt. De opengewerkte zit- en bureauruimte in de oude woning voelen eveneens fris door de lichtinval van de patio.

Hoewel de originele zitruimte klassieker ingericht is, zorgt het gebruik van witte muren, natuurlijke materialen en neutrale kleuren doorheen de woning voor een eenheid tussen oud en nieuw en geeft het een tijdloze uitstraling. In het geheel zijn er zo veel leuke details, dat je telkens wel iets anders ziet. Klassieke elementen, zoals de natuurstenen schouwmantels, de hoge plafonds met sierlijsten, de houten deuren,... die mooi samengaan met vintage en designelementen waardoor het interieur karakter krijgt. 

En uiteraard viel ik voor de keuken met marmeren werkblad, mooie contrasterende eiken fronten en leggers in marmer. Deze prachtige open leggers scheppen dadelijk sfeer in de keuken. Ook best bijzonder is het klassieke vuur aan het raam, met uitzicht op de patio. Al vraag ik mij af of dit wel makkelijk te onderhouden is. Een mooi detail zijn ook de strakke kaders in metaal aan de ramen, die ter zelfde tijd het venstertablet vormen. En wat vinden jullie van de open haard? Ja, hier zou ik best wel kunnen wonen, zelfs met een blauwe voordeur. 

Bron: homestolovethedesignchaser, oconnorandhoule
Foto's: Derek Swalwell