Ken jij helen b al?

Helen b, kort voor Helen Blanchaert, is een creatieveling in hart en ziel. Zoals ze zelf omschrijft, maakt ze dan ook 'van alles'. En wat doet ze dat goed.

Ik was onmiddellijk gecharmeerd door de porseleinen collectie. Originele koffietassen met leuke inspirerende spreuken en grappige illustraties. En toch ook strak en eenvoudig, door het gebruik van enkel zwart en wit. Kleine objecten, die voor jou toch een grote betekenis kunnen hebben. Helen ontwerpt alle illustraties zelf met zwarte Chinese inkt en pennetje. Vervolgens brengt ze deze via transfers (soort porseleinsticker) met de hand aan op het porselein. Ik kan moeilijk kiezen, maar mijn favorieten is momenteel 'Focus on happy'. Heb jij een favoriet?

Na een persoonlijk verlies begon Helen in 2014 met het maken van illustraties voor porselein. Naast het porselein, maakt Helen ook leuke kaartjes, collages en zeefdrukken en heeft ze een eigen textielcollectie van sweaters en t-shirts. Sinds dit jaar besloot Helen voluit voor haar droom te gaan en zich volledig te concentreren op haar eigen collectie en haar eigen winkel. In haar winkel - helen b en vrienden - vind je haar ontwerpen naast deze van haar 'vrienden', andere ontwerpers uit binnen- en buitenland. Helen geeft er zelfs ook leuke workshops, waar je bijvoorbeeld zelf aan de slag kan om zo'n leuke koffietassen te maken. Ben je in Gent, ga dan zeker eens een kijkje nemen! 

Foto's: Oh My Goodies