Sfeer in de slaapkamer met leuke nachttafeltjes

Ok, toegegeven, de slaapkamer is niet bepaald een ruimte waar ik (en waarschijnlijk geldt dit voor velen) veel tijd (wakker) doorbreng. Voor sommigen moet er hier dan ook niet veel aan het interieur gebeuren. Maar toch is het belangrijk om een aangename relaxte sfeer te creëren, zodat je ontspannen kan gaan slapen én fris wakker kan worden.

Foto: www.thedesignchaser.com

Er zijn uiteraard veel elementen die de sfeer kunnen bepalen: de kleur van de muren, een behang, het beddengoed,... Ook een leuk nachttafeltje kan zorgen voor net dat beetje extra. In de eerste plaats moet zo'n tafeltje uiteraard praktisch zijn. Wat moet er allemaal op? Een lamp of wekkerradio? Eén boek of enkele magazines? Jouw juwelen? Een glas water? ... Het ideale nachttafeltje zal dus voor iedereen anders zijn. 

Twee in één

Foto: www.apartmenttherapy.com

Dit gouden object trok onmiddellijk mijn aandacht. Een eenvoudig lampje aan de ene zijde en een klein tablet om iets op te plaatsen. Je hebt eronder ook nog ruimte voor een stapel boeken zoals hier of zelfs een leuke plant. Het lijkt mij ook heel mooi als het licht aan is en reflecteert op de metalic oppervlakten. Op de eerste foto zie je het meubel nog in een andere kleur en afmeting, gecombineerd met een boekenrek.

Vintage & groen 

Foto: www.amerrymishapblog.com

Een mooi vintage kastje geeft instant meer karakter aan de slaapkamer. Het zwart en het glas maken het bovendien net iets stijlvoller en luxueuzer. Leuk ook dat je jouw favoriete spullen er kan in opbergen en altijd kan zien. Ik ben ook grote fan van het groene hoekje. De planten brengen rust en zorgen voor een frisse toets. Heerlijk om hier op zondagochtend nog een beetje te luieren.

Elegant of stoer

Foto: www.bloglovin.comFoto: https://www.bloglovin.com

Een fijn elegant tafeltje is altijd simpel, mooi en praktisch. In hout, metaal, marmer, zwart, wit, naturel,... zit er vast eentje tussen naar jouw smaak. Of ga voor een massieve blok in hout (of bijvoorbeeld kurk), met ronde of rechte vormen, voor een stoerdere look.

Foto: tendaisdreamworld.blogspot.be

Open of gesloten

Foto: stylecurator.com.auFoto: decor8blog.com

Een nachtkastje met enige bergruimte is altijd handig. Indien je liever niet te veel items langs jouw bed hebt staan, zorgt een gesloten kast voor meer rust en heb je toch al jouw favoriete items kort bij jou.

Bed als nachtkastje

Foto: www.decouvrirdesign.com

Heb jij niet veel nodig als nachtkastje, dan is deze misschien wel een leuke. De bredere boord van de bedrand doet hier dienst als tablet. Mooi en praktisch. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Heb je nog wat meer inspiratie nodig, neem dan even een kijkje op pinterest.