Binnenkijken | Boho woning in zuid-Frankrijk

De hemelsluizen zijn al enkele dagen geopend en het lijkt er niet dadelijk beter op te worden. Zoals waarschijnlijk velen onder jullie, droom ik dan ook vaak even weg naar warmere oorden. Maar je kan net zo goed een zuiderse sfeer creëren in je interieur. Deze woning straalt door het boho interieur een ontspannen en relaxte sfeer uit.

Ok, deze woning ligt natuurlijk in Marseille, in het zonnige Zuiden. En met zo'n zeezicht kan je je toch niet anders dan relaxed voelen, maar toch. Het interieur is een intrigerende collectie van items verzameld over de hele wereld, zoals Laos, Japan, Scandinavië en Marokko. Een heerlijke boho (of bohemian) stijl, die wordt gekenmerkt door zijn zorgeloos, werelds en tikkeltje eigenwijs karakter. De rijke bruine, oranje, roze en rode kleuren van de handgemaakte kelim kussens en tapijten worden vlotjes met elkaar gecombineerd. Toch blijft het geheel fris en helder, door de prints te combineren met natuurlijke materialen en witte muren (iets wat net niet voorkomt in de bohemian stijl). Een boho interieur met een vleugje Scandinavië zou je dus kunnen zeggen.

Er zijn zoveel leuke details, bijzondere items en prachtige planten dat ik telkens nieuwe dingen zie wanneer ik een foto herbekijk. En dan die heerlijke buitenruimtes! Droom je al weg?

Bron: www.myscandinavianhome.comglamourparis
Foto's: Hervé Goluza voor Glamour magazine France