Binnenkijken | moderne woning met jaren '70 sfeer

Een strakke architectuur, golvende lijnen, grote open ruimtes met veel glas en binnen een rustige jaren '70 vibe. 

De woning trok vooral mijn aandacht door het ruime en frisse gevoel dat het interieur uitstraalt. Het is natuurlijk niet echt een kleine woning, maar het gevoel van ruimte wordt nog versterkt door het vele glas. Langs alle zijden dringt er natuurlijk daglicht binnen en heb je zicht op de natuur, wat zorgt voor een fris en rustgevend effect. Je lijkt binnen haast effectief buiten, middenin het prachtige landschap, te zitten. Ook in het interieur kozen de bewoners voor nog meer planten, wat erg typisch was voor de jaren '70. Zelfs het hoofdeinde van het bed in de slaapkamer kreeg met een stoffen bekleding een groen accent.

Ondanks de betonnen vloer en het plafond heeft het interieur toch een warme, relaxte uitstraling. De vormgeving van de meubels, zoals de lichtroze zithoek met ronde vormen en driehoekige pootjes, de ronde krukjes, de verlichting en het donkere hout nemen ons even mee terug in de tijd. 

Overal zijn er gezellige hoekjes te vinden, zoals de leuke ontbijthoek of het leeshoekje aan het raam. De bibliotheek in de leefruimte is niet enkel een eyecatcher, maar verbergt eveneens de toegang naar de slaapkamer. Zo mysterieus! 

Ook in een kleinere woning kan je met deze elementen een vleugje retro toevoegen aan je interieur. Kies voor meubels met organische vormen, in een leuk kleurtje, ronde glanzende verlichtingsarmaturen, donker houten meubels, geometrische patronen en bloemenprints en vooral veel kamerplanten of cactussen om de natuur binnen te brengen!

Bron: freshome.com
Architect: Jesse Bennett

Foto's: Sean Fennessy